PHB Advice & Projectmanagement

Helder, neutraal, transparant: dit zijn de kenmerken van glas waardoor het een cruciaal onderdeel uitmaakt van onze hedendaagse wereld. Glas is een uniek product door de combinatie van ontwerp, esthetiek en functionaliteit. De transparantie roept het gevoel op van nabijheid en betrokkenheid. Het nieuwe anti-reflecterend glas Pilkington OptiView™ tilt deze transparantie naar een heel nieuw niveau, doordat de natuurlijke reflectie van het glas tot een minimum wordt beperkt. Afhankelijk van het soort en de opbouw van het glas kan Pilkington OptiView™ een lichtreflectie behalen van slechts één procent. De anti-reflecterende coating biedt zowel van buiten als binnen een doorzicht dat duidelijk, niet verduisterend en nagenoeg reflectievrij is.

Architecten van winkelcentra en commerciële gebouwen zijn zich terdege bewust van het belang van een totale winkelbeleving die bestaat uit een moderne, vriendelijke en open architectuur. Beglazing zorgt voor de maximale hoeveelheid natuurlijk licht, voor een optimale presentatie van producten en draagt aanzienlijk bij aan een positieve en consumentvriendelijke sfeer. Hoogwaardige functionele beglazing is dan ook een belangrijk aspect van hedendaagse verkoopbevordering en biedt een significante toegevoegde waarde tijdens het contact met potentiële klanten. Een aantrekkelijk ontwerp van een winkelpui is het visitekaartje van elk retailbedrijf. Echter, onder bepaalde lichtomstandigheden kan de natuurlijke reflectie van glas het zicht naar binnen belemmeren, vooral wanneer het gaat om ruimtes met grote glazen oppervlakken zoals etalages en autoshowrooms. Wanneer een onbelemmerd zicht van buitenaf op de gepresenteerde producten van groot belang is, is anti-reflecterend glas de voor de hand liggende oplossing.

Subkop vetgedrukt

Met het innovatieve product Pilkington OptiView™ gaat er ook een hele nieuwe wereld aan mogelijk-heden open voor ruimtelijk ontwerp. Het anti-reflecterende glas Pilkington OptiView™ biedt ongeacht de toepassing, zoals winkelpuien, vitrines, panoramaramen of displays, het grote voordeel dat het zowel transpara

Er is een ruime keuze tussen verschillende soorten Pilkington OptiView™ glas. Door bijvoorbeeld Pilkington OptiView™ te combineren met Pilkington Optiwhite™ (extra helder glas) ontstaat een glasproduct dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van neutraliteit, transparantie en zuiverheid van kleur. Het gelaagde veiligheidsglas Pilkington OptiView™ Protect is door de anti-reflecterende eigenschappen optimaal geschikt als glazen scheidingswand in het interieur. Pilkington OptiView™ Ultra Therm is een uniek product vanwege zijn unieke warmte-isolerende eigenschappen in combinatie met de anti-reflectie. De verschillende soorten Pilkington OptiView™ beglazing bieden op het gebied van digital signage een ruim aanbod aan functionele glassoorten die voldoen aan de hoge eisen aan transparantie, neutraliteit en kleurweergave van uiteenlopende digitale toepassingen. Door toepassing van Pilkington OptiView™ Ultra Therm in de gevel is het ook een perfecte oplossing voor led displays die binnen geplaatst worden, waardoor de mediacontent van buitenaf goed zichtbaar is.

Foto: Vergelijking tussen Pilkington Optifloat™ Clear (links) en Pilkington OptiView™ (boven)